Winkelwagentje Contactgegevens

Leginstructies

Leg instructie tapijttegels van TapijtTegelStunter

Op deze pagina vindt u leginstructies om u te helpen bij het leggen van uw tapijttegelvloer. Uitgebreide leginstructies kunt u hier downloaden.

Stap voor stap tapijttegels leggen

  1. Vlak en droog vloeroppervlak, laat de tegels (vooral in de winter) eerst op kamertempratuur komen.
  2. Legrichting bepalen bv. om en om of met de vleug mee (pijlen op de achterkant van de tapijttegel volgen) of half steens. U kunt hiervoor ook terecht op de Heuga en Interface site zij geven adviezen per type tegel. Het type staat achterop de tegel of op de doos.
  3. Om de juiste maat van de randregel te bepalen moet u een tapijttegel met de rugkant naar boven leggen (in tegenovergestelde richting tegen de plint onder een tapijttegel.
  4. U maakt met een scherp stanleymes een kras op de bitumen achterkant langs de bovenste tapijttegel, vervolgens kunt u de tegel breken op de kras, u hoeft dan alleen nog de pool van de tapijttegel door te snijden met een stanleymes.
  5. Als de randtegel is doorgesneden, moet u deze omgekeerd op zijn plaats leggen.

Mocht u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen hebben mag u altijd contact met ons opnemen.

Effecten tapijttegels

De meeste tapijttegels kunnen op diverse manieren worden gelegd, zie hieronder de voorbeelden. De pijlen op de achterkant van de tegel geven de lengterichting aan. Naar uw eigen wens kunt u een van de onderstaande legmogelijkheden kiezen. Echter op de doos staat de vanuit de fabriek geadviseerde richting als u deze aanhoudt onstaat er van het mooiste resultaat.

Random installatie

Een random richtingloze installatie van de tapijttegels wordt toegepast bij tapijttegels die onderling van ontwerp verschillen bv, de Interface Entropy ll Bij deze methode maakt het niet uit welke kant de pijlen op liggen. Welke kant u de tapijttegels ook oplegt de tegels vormen hun eigen patroon Het voordeel van deze methode is dat u zeer weinig snijverlies heeft.

Chequerboard-aanzicht

Bij deze methode moeten de tapijttegels om en om worden gelegd (zie onderstaande voorbeeld) hierdoor ontstaat er doordat de vleug van richting verandert een wat we noemen schaakbord-effect.

Monolithic installatie

De tapijttegels moeten zodanig geinstalleerd worden dat de pijlen onder op de tegels, allemaal in één en dezelfde richting wijzen. Als de tegels geschikt zijn voor deze manier van leggen ziet u geen naden meer en krijgt u het kamerbreed tapijt effect.

Brick installatie

De tapijttegels moeten zoals op het onderste voorbeeld is te zien halfsteens worden gelegd.

Ashlar installatie

De tapijttegels moeten zoals op het onderste voorbeeld is te zien halfsteens worden gelegd. Deze methode wordt zelden toegepast bij het leggen van tapijttegels.

WhatsApp icon