Winkelwagentje Contactgegevens

Pantone Colour of the Year 2020: Classic Blue

Pantone Colour of the Year 2020: Classic Blue

We zien dat veel van de meest invloedrijke ontwerpers en toekomstgerichte merken zowel voor woning- als werkplekinrichting voor blauw kiezen in hun nieuwste creaties en concepten. Hieronder enkele tapijttegels die gebruikt kunnen worden om werkplekken te veranderen in toevluchtsoorden van rust en concentratie.

Rustgevende schakeringen van indigo, denim en lavendelblauw

Ons kleuren palet varieert van rijke, intense kleuren, die lijken op de fluweelachtige inktkleur die je terugvindt in de diepste dieptes van de Stille Oceaan. Maar we hebben ook frisse, lichte en heldere schakeringen van poederachtig blauw, dat meer doet denken aan weidse blauwe luchten en wonderbaarlijke wolkformaties. Met matte lila kleuren en lavendelgetinte bosbestonen is er een duidelijke verschuiving zichtbaar en zien we een beweging die loskomt van het pure blauw dat de afgelopen seizoenen zo dominant was.

“Classic Blue stimuleert ons om verder te kijken dan onze neus lang is en ons denkvermogen verder te ontplooien. We worden uitgedaagd om dieper na te denken, ons perspectief te verbreden en de communicatiestroom te versoepelen,” ,” aldus Leatrice Eiseman, algemeen directeur van het kleureninstituut Pantone.